« Vissza a megvalósult eseményekhez

Zöld Kampusz Zalaegerszeg a Fenntarthatósági Csúcson (2014. november 19.)

2014. november 19-én a Piac & Profit szervezésében megrendezett Magyar Fenntarthatósági Csúcson kiállítóként jelent meg a BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. A projekt team két tagja Lambertné Katona Mónika, projektmenedzser és Balázsné Dr. Lendvai Marietta, kommunikációs szakember tájékoztatta az érdeklődőket, s népszerűsítette a zalaegerszegi Zöld Kampusz Mintaprojektet.

A hármas jóllétre tekintettel levők jellemzője, filozófiája, az etikus üzleti magatartásmód elterjedésének esélyei nevű szekcióban pedig best practice előadást tartott Lambertné Katona Mónika dékánhelyettes, a Zöld Kampusz projektmenedzsere "Zöld úton a felsőoktatásban - egy társadalmilag felelős projekt és annak hatásai" címmel.

Az előadásban bemutatásra került az Új Széchenyi Terv keretében a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP 6.2.0.) támogatásával megvalósult Zöld Kampusz Zalaegerszeg Mintaprojekt, amely a kar társadalmi szerepvállalását erősítette, azáltal, hogy a megoldási alternatívákat, a fenntartható életmód elemeit egy tanösvénybe ágyazva mutatta be közel 4.000 érdeklődőknek, hozzájárulva ezáltal a környezettudatos fogyasztói magatartás terjesztéséhez. A mintaprojektnek köszönhetően emellett csökkent a környezeti terhelés, s jelentős költségmegtakarítást sikerült elérni.

A programot rendkívül nagy érdeklődés kísérte, mintegy 300 résztvevő, több mint 30 szakmai szervezet jelenlétével és széleskörű médiatámogatással zajlott az egész napos konzultáció a pazarló fogyasztás, a klímaváltozás hatásainak kivédéséről.

[A Fenntarthatósági Csúcs programja.]

 

Visszatekintés