« Vissza a hírekhez

Ajándék a Zöld Kampusztól

2013-12-21

Szelektív hulladékgyűjtőt adományozott a BGF Gazdálkodási Kara a zalaegerszegi Csány-szakközépiskolának, a főiskolán megvalósuló Zöld Kampusz Projektben való aktív részvétel miatt. Az ajándékot a főiskola képviseletében dr. Solt Katalin dékán adta át ünnepélyes keretek között a középiskolának.

 

 

A főiskola az oktatás mellett missziós társadalmi feladatként a környezetvédelemre való nevelést vállalta fel a 143 millió forintból megvalósuló projektben. 2012 október végén indult a program, melybe nemcsak a saját hallgatókat, hanem általános és középiskolás zalaegerszegi diákokat is igyekeztek bevonni (akiket így többek között tansövény bejárásra, különleges tanórákra vagy kerékpáros rendezvényekre invitáltak). Közülük emelkedett ki részvétel terén a Csány Szakközépiskola, mellyel egyébként szakmai vonatkozásban is szoros a kapcsolat. Ennek az érdeklődésnek az elismeréseként adományozták az intézménynek a papír, üveg, műanyag, fém és elem rekesszel ellátott szemetes ládát.

- Az iskolában nem volt eddig szelektív gyűjtő, legalábbis olyan, amit direkt a diákok használhatnak. Ezért nagyon örülünk neki, hiszen a környezettudatos nevelés része lesz - mondta Rigó Csabáné iskolaigazgató, aki több kollégájával együtt kapott elismerő oklevelet, a tanulók programban való aktivizálása miatt.

Az ajándékot az intézmény aulájában helyezték el.

 

Forrás: zalamedia.hu